Zarząd Terenowy NSZZP w Krośnie wyróżniony w projekcie “Kuchnia Strażacka”

Projekt Kuchnia Strażacka podsumował ubiegłoroczne działania na terenie województwa podkarpackiego w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie.

W konferencji wzięli udział min. wojewoda podkarpacki Ewa Leniart, posłowie Zdzisław Chmielowiec oraz Andrzej Szlachta, przewodniczący sejmiku Jerzy Borcz wraz wiceprzewodniczącym Jerzym Cyprysiem, wicemarszałkowie województwa Ewa Draus oraz Piotr Pilch, prezes WFOŚIGW Adam Skiba, komendant PSP nadbryg. Andrzej Babiec oraz wielu przedstawicieli państwowej i ochotniczej straży pożarnej z Podkarpacia i innych regionów.

Organizatorami konferencji było Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych Polska Ekologia. Polska Ekologia od kilku lat realizuje projekt „Kuchni Strażackiej”. Tym razem jest on finansowany przy udziale środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa. „Kuchnia Strażacka” to cykl wydarzeń kulinarnych z udziałem Ochotniczych Straży Pożarnych. W trakcie imprez, o charakterze kulturalnym, sportowym i innych ich uczestnicy mogli posmakować najlepsze potrawy tradycyjne, przygotowane przez mistrzów strażackich.

W projekcie wzięli udział nie tylko druhowie, ale również policjanci zrzeszeni w NSZZ Policjantów w Krośnie. Nagrodę za udział w projekcie odebrał Przewodniczący Zarządu Terenowego kol. Arkadiusz Pałys.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *